leervaardigheidstrainingen bij scoren kun je leren

Snel leren = leuk leren voor middelbare scholieren (onderbouw)
Meer leren in minder tijd en tóch beter onthouden..?! De overgang van de basisschool naar de middelbare school is voor veel leerlingen een sprong in het diepe; ineens heb je wel 10-15 vakken waar je huiswerk voor krijgt en moet je van de één op andere dag een meester in het plannen en organiseren van je huiswerk zijn. 

Tijdens de cursus “snel leren = leuk leren” krijg je meer grip op je huiswerk door dit beter te plannen en organiseren. Daarnaast krijg je inzicht in jouw manier van leren en technieken om dit te verbeteren. Zo leer je 2-3x sneller lezen, samenvatten met behulp van mindmappen en beter onthouden dankzij geheugentechnieken . De volgende vragen worden tijdens de cursus beantwoord: – Hoe pak ik het beste mijn huiswerk aan? – Hoe bouw ik het leren voor een proefwerk of tentamen op? – Hoe leer ik sneller te lezen en tegelijkertijd beter te onthouden? – Hoe kan ik hetgeen ik leer, langer onthouden? – Hoe maak ik leren leuker? Voor middelbare scholieren tussen 11-18 jaar en ook mbo of hbo- studenten.

De cursus is geschikt voor leerlingen van middelbare scholen tussen de 11 en 18 jaar, zowel van vmbo tl als Havo en vwo en ook voor studenten. Ook voor leerlingen met dyslexie is de cursus uitstekend geschikt. Door 6 weken lang elke week 1 uur les te krijgen kunnen jouw vorderingen gevolgd worden en door middel van herhaling worden de nieuwe technieken jou eigen gemaakt Voor volwassenen (die veel moeten lezen) De training is in verkorte vorm ook uitstekend geschikt voor volwassenen. In een ochtend /middag of in 3 x een sessie van een uur kunnen de volwassenen de techniek van snellezen, mindmappen aangeleerd krijgen. Superhandig wanneer je veel in een korte tijd moet lezen en ook nog eens wilt/moet onthouden.

Actief leren vanaf 3 havo  (bovenbouw)
Voor de bovenbouw leerlingen vanaf 3 Havo t/m 6 Gymnasium en ook voor studenten mbo-hbo-wo is deze training een vervolg op Snel leren. Vanaf de bovenbouw wordt meer zelfstandigheid en inzicht van je verwacht. Je moet de lesstof echt goed gaan beheersen. Er wordt een actievere leerhouding gevraagd. Tijdens de cursus Actief leren ga je leren werken en leren vanuit jouw eigen kwaliteiten en vaardigheden. Je gaat reflecteren op eigen leerhouding en leergedrag en zo ontdekken welke invloed jouw mindset en motivatie op je leerresultaten hebben. Je leert focussen op hetgeen waar je invloed op hebt en je gaat behulp van jouw eigen ideale leermix jouw persoonlijke leerplan samenstellen. Deze training is ook los van Snel leren te volgen. In 6 x 1 uur leer je echt inzicht te krijgen in je eigen leergedrag en daarmee aan de slag te gaan om deze te verbeteren 

Snel & Actief leren

Als je niet zo goed kunt kiezen tussen bovenstaande trainingen is deze training echt een hele goede. Deze training is een combinatie van de bovenstaande trainingen met vanuit beide de beste onderdelen. In 9 x 1 uur ga je echt aan de slag met beter leren leren en meer inzicht in je leergerdrag krijgen en daarnaar handelen.

.

Aanmelden?